Onze Gouden Veer tafel stond onlangs in Café De Sluis in Eefde. We organiseerden daar een Sieraden-Inloop. Ik ben geboren en getogen in Eefde en heb daar veel bekenden. Het zou leuk zijn als men zich mij ook nog herinnert en mij de te herstellen sieraden toevertrouwt. Aan de edelsmid van De Gouden Veer, die ruim 40 jaar geleden vanuit Eefde naar Schoonhoven vertrok.
Al snel druppelen de eerste bekenden binnen. Het is altijd geweldig te ervaren hoezeer mensen aan hun sieraden verknocht zijn. Ik zie in eerste instantie een ‘object’ wat reparatie behoeft, maar door de verhalen wordt zo’n object steeds meer een dierbaar sieraad, wat zorg nodig heeft.

Ik krijg allerlei sieraden mee, variërend van gouden (trouw)ringen en hangertjes, tot zilveren armbanden en oorbellen. Vooral zilveren voorwerpen kunnen een schoonmaakbeurt meestal goed gebruiken. Dankbaar werk, want zo’n armband of oorbel ziet er na gedegen reiniging weer uit als nieuw.

Trouwringen

De trouwringen die ik mee krijg blijken al een poosje in de kast te liggen. Ze passen niet meer, want de vingers zijn dikker geworden sinds de trouwerij in 1979. Ik kan zulke ringen, zonder stenen, relatief gemakkelijk groter maken. Het stel bezit nog wat kettinkjes en een gouden ring die ik om mag smelten. Ik gebruik een deel voor het groter maken en koop de rest in als ‘oud goud’. Er zit een hangertje tussen, een hartje met een pijl erdoor. Die wil zij wel graag op haar trouwring. Een mooie combinatie.

Dit is een Win-Win-Win situatie. De niet meer te dragen sieraden krijgen een goede bestemming, de trouwringen kunnen op het 45-jarig huwelijksfeest mooi gedragen worden, de kosten blijven beperkt en ik heb een leuke klus!

Wij vonden het erg gezellig in Eefde. Oude tijden – met oude bekenden – herleefden. Zou je zo’n Sieraden-Inloop bij je thuis willen organiseren, met wat familie en vrienden? Neem contact met ons op over de mogelijkheden.