De eerste KvK inschrijving van – toen nog edelsmederij Alize – dateert uit 1987. Ik had toen net mijn diploma’s Goud- en Zilversmeden aan de MTS Vakschool Schoonhoven op zak. Tot op heden heb ik, naast een reguliere baan, werkzaamheden voor de edelsmederij verricht. Meer dan 35 jaar ervaring dus in het veranderen en repareren van sieraden, het maken van trouwringen, het ciseleren en het verzinnen van creatieve oplossingen voor schijnbaar onoplosbare sieraadproblemen.

Tijdens mijn reguliere banen heb ik veel ervaring op kunnen doen in het schrijven. Ik hou ervan en dat komt nu van pas in het onderdeel sieraadbeschrijving. Zoiets wordt naar mijn idee nog niet veel aangeboden, maar ik vind het mooi en bevredigend werk. Hoe fijn is het, als bij het geërfde sieraad van je oudtante, een beschrijving zit van de herkomst en het verhaal achter die broche? Of dat je weet, dat je oma in de oorlog een sierspeld heeft geruild tegen een zak aardappelen? Die verhalen wil ik graag opschrijven, waarna ze bij de sieraden bewaard kunnen worden voor het nageslacht.

Ook heb ik in de afgelopen jaren enorm veel boeken, wetteksten en feiten opgezocht en dat vertoont behoorlijk veel overeenkomsten met het determineren van edelstenen. Samen met mijn eega ga ik deze (jouw?) edelstenen weer nieuwe energie geven door ze te reinigen in een edelsteenbad. Edelsteenrevitalisatie noemen we dit.

Genoemde eega, Carin, is Feng Shui en Nine Star Ki professional. Zij heeft zich onder meer toegelegd op de werking en herkomst van edelstenen. Wat doet een edelsteen voor jou? Voor jouw huis? Stel ons je vragen hierover en wij gaan voor je aan de slag.