Bij ons aan De Gouden Veer tafel zit een dame met een kapotte geelgouden ring en een losse aquamarijn. Het is een dun ringetje waarvan de zetting is versleten en het ringetje zelf eigenlijk ook.
Ze vertelt dat het sieraad van haar overleden schoonzus is geweest en dat zij het ringetje heeft gekozen uit een verzameling ringen, hangertjes, bedeltjes en broches. Ze zaten in een een mooie met stof beklede, kartonnen doos in de vorm van een schatkist. Die schatkist is de familie doorgegaan en iedereen mocht er iets uit kiezen.

De schatkist

Haar schoonzus had geen kinderen en haar echtgenoot kreeg na verloop van tijd een nieuwe relatie. Haar ‘nieuwe schoonzus’ heeft de juwelendoos de familie doorgestuurd, omdat ze graag wil dat de sieraden een mooie bestemming krijgen bij mensen die schoonzus tijdens haar leven hebben meegemaakt. Een mooi aandenken. De dame aan tafel heeft toen de ring met de lichtblauwe Aquamarijn uitgezocht. De steen is hier en daar wat beschadigd, misschien heeft schoonzus de ring ook al wel geërfd. Ze vraagt of ik er een heel nieuwe zetting omheen kan maken. Ze heeft nóg een ring die omgesmolten mag worden, dus er is genoeg goud om een mooie ring te smeden.

Aquamarijn

Aan een Aquamarijn worden de mooie kwaliteiten toegeschreven. Het is al eeuwenlang een geliefde edelsteen vanwege haar schoonheid en helende eigenschappen. Ze heeft een ontspannende werking op lichaam en geest. Ook helpt de steen bij het verminderen van stress en angst en bevordert ze een gevoel van rust en vrede. Een overbelast immuunsysteem komt ermee tot rust, wat een positieve uitwerking heeft bij allergieën en hooikoorts.
De dame is blij met de kwaliteiten van de steen en zeker ook met de kwaliteiten van de edelsmid. Zij draagt dit aandenken uit de schatkist, deze ‘echte Alize’, met plezier en dat is eigenlijk de grootste schat.

Meer verhalen kun je hier lezen. Jouw verhaal kan er ook tussen komen te staan als je een sieraad laat beschrijven, of iets persoonlijks laat maken, repareren of schoonmaken. Neem contact op voor de mogelijkheden. Je krijgt altijd eerst een vrijblijvende prijsopgave: