De gesprekken bij ons aan de Gouden Veer tafel gaan vaak over gebeurtenissen veel indruk gemaakt hebben. De trouwdag bijvoorbeeld, maar ook over ziekte of ander ongemak. Bij die gebeurtenissen horen (soms) sieraden. De trouwring of een sieraad gemaakt van gedragen sieraden omgesmolten tot iets nieuws, passend bij het ‘nieuwe leven’.

Ziek

Als ik de ziekteverhalen hoor prijs ik onszelf gelukkig, maar het kan iedereen overkomen.
Toen ik nog in loondienst werkte vond ik ons sociale vangnet goed geregeld. Als ik wegens ziekte al eens niet kon werken dan ontving ik toch gewoon mijn loon. Voor een ZZP-er ligt dat anders. Als ik nu niet aan mijn werkbank kan werken omdat ik bijvoorbeeld een snee in mijn vinger heb, dan verdien ik ook niets. Nu is een korte periode zonder inkomsten wel op te vangen met spaargeld, maar wat als ik langdurig niet kan werken?

Samen dragen

Ik ben daarom sinds januari 2024 deelnemer bij SharePeople. De missie van deze club is: ‘Het verzekeren veranderen in een eerlijk, solidair en vooral betaalbaar systeem’. Naast een maandelijkse ‘deelnemerspremie’ betaal je (soms) een bedrag van rond 25 euro rechtstreeks aan een ziek medelid. Dat doet op hetzelfde moment een heel aantal medeleden, zodat de zieke Sabine haar verzekerde inkomen van duizend euro of meer op haar rekening ziet binnenkomen.

Medeleven

Je kunt ook een berichtje meesturen met je donatie, om je mede ZZP-er een hart onder de riem te steken. Misschien is dat laatste wel net zo belangrijk als die 25 euro, een beetje aandacht en zorg voor elkaar. Prima gedachte, maar wat mij betreft is het toch beter te geven dan te ontvangen…

De handen in elkaar slaan

De broche op de foto is gemaakt met behulp van de ciseleertechniek. Met heel kleine ponsjes zorg ik dat de vingers en manchetten goed uitkomen. Het  gereedschap hiervoor bezit ik al 35 jaar. Op de Vakschool in Schoonhoven heb ik ciseleren namelijk gekozen als versieringstechniek. Het is al een oud ambacht en ik vind het fijn om het soms toe te passen. Een kleine, maar unieke broche ziet het levenslicht. Op de beginpagina zie je mij met de pekkogel en zie je op het filmpje hoe ik een gouden veer heb geciseleerd.