Het stel heeft oneindig veel meegemaakt. Ze vertellen erover onder de koffie. Op de Gouden Veer tafel ligt inmiddels een behoorlijke hoeveelheid sieraden die de smeltkroes in mogen. De armbanden en colliers symboliseren haar leven. Een leven met pieken en dalen. Uit haar verhaal begrijp ik dat de dalen diep waren en dat de pieken het levenspad niet altijd konden egaliseren.
Ze loopt, als gevolg van zo’n dal, met krukken en draagt been-braces. Zonder die hulpmiddelen kan ze niet. Maar ze wil graag de aandacht vestigen op hoger gelegen lichaamsdelen en vraagt of ik een mooi collier voor haar wil maken. Dat collier mag best fors uitvallen, zij is immers ook niet klein. Het mag zogezegd een halsketting worden die aandacht vraagt.

Transformatie

Ze wil daarnaast graag een ring met een vlinder, omdat uit alle narigheid ook zeker wat goeds voort is gekomen. Ze is van een rups getransformeerd naar een prachtige vlinder en daarom wil ze zichzelf zo’n ring cadeau doen. Dat vind ik een prachtige gedachte. Ik lever graag mijn bijdrage. Ook voor de ring geldt: maak hem niet te klein.
Het wordt een dubbele ring. De twee banden staan aan de bovenkant wat van elkaar af, zodat de vlinder erop kan rusten. Het lijf van de vlinder vormt de letter Y, de eerste letter van haar voornaam. Dat maakt het sieraad nog persoonlijker.

Oneindig

Uit de verschillende schetsen heeft zij een collier gekozen met schakels in de vorm van een lemniscaat. Dit is het symbool van de oneindigheid. Dat geldt ook voor het om te smelten goud, het kan oneindig gebruikt worden en op deze manier weer een eind verder de geschiedenis in. Alle lemniscaat-schakels die in elkaar grijpen symboliseren ook de verschillende fases van haar leven. Ik heb er ook nog een vlinder-schakel aan toegevoegd. Zo vormen al die schakels een oneindig mooie halsketting.