Aan onze Gouden Veer tafel voeren we heel wat gesprekken. Gesprekken met klanten over hun wensen ten aanzien van hun toekomstige of te repareren sieraad bijvoorbeeld. Of over de herkomst van een collier en of die ring echt wel van écht goud gemaakt is.
Ook vindt hier aan tafel overleg plaats over te beschrijven sieraden. Voor zo’n beschrijving wil ik graag wat meer weten over de geschiedenis van het kleinood. Is het een erfstuk? Is het al lang in je bezit? Waarna ik er een beschrijving van maak – met een foto – waarin gewicht, keurtekens en andere bijzonderheden vermeld worden.

Ook ons colloquium vindt aan deze tafel plaats. Als ZZP-er zit ik veel in mijn eigen ‘bubbel’. Ik bedenk mooie oplossingen voor sieraden die stuk zijn en die door de juwelier als ‘niet meer te repareren’ worden bestempeld en maak schetsen voor een sieraad wat ik mag maken van omgesmolten goud. Ik schrijf stukjes voor onze Nieuwsbrieven en Facebook, knutsel aan de website, maak facturen en werk aan mijn werkbank natuurlijk.

Fotograaf en klankbord

Dat doe ik allemaal alleen, maar zéker niet in mijn eentje! Mijn eega is mijn reflectiemaatje, mijn klankbord en tegenwoordig ook mijn fotograaf. Er gaat geen sieraad of tekst de deur uit zonder dat zij er een blik op heeft geworpen en/of een foto ervan heeft gemaakt. Ze heeft ook veel verstand van edelstenen, met name over de helende werking ervan, kan goed richting geven aan ons bedrijf en is daarnaast ook een dankbare klant, want ze weet een mooi gemaakt sieraad echt op waarde te schatten.

Een colloquium

We vormen dus een prima team en als we beiden thuis zijn, hebben we tijdens de koffie een colloquium. Dat is dus geen bijzondere edelsteen of zo, maar een mooi woord voor werkoverleg. Ik weet overigens nog niet of dit stukje tekst goedgekeurd wordt door mijn eega…